lördag 2 juli 2011

Lyxig lördagsfika

Bakade en lyxig fika, bestående av "Bottans snabba bärkaka" och "katalanska maränger". Båda recepten kommer såklart från Leila Lindholms bok "A piece of cake".

Bottans snabba bärkaka:
125 g smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg

2 dl färska eller frysta bär
1 msk vetemjöl

1). Sätt ugnen på 175 grader.
2). Koka upp smör och strösocker och låt det puttra på svag värme i någon minut. Låt svalna.
3). Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, och rör ner det i kastrullen. Tillsätt ägget.
4). Häll smeten i en smord och bröad kakform (med löstagbar kant, diameter 22-24 cm)
5). Rulla bären i vetemjölet, skaka bort överflödigt mjöl och strö dem över kakan.
6). Grädda kakan gyllene i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar