onsdag 31 augusti 2011

Banksia Madison

Banksia Madison


Hundarna på den översta bilden är "Bu" och "Vind" som är Lyx mycket vackra föräldrar. Lyx kommer, som tidigare nämnts, från kenneln Banksia och på deras hemsida har hon nyligen fått en egen sida, så glöm inte att kolla in Lyx även där och alla andra underbara hundar. 

tisdag 30 augusti 2011

Valpkurs, andra tillfället

Idag var andra tillfället på valpkursen, men första gången som Lyx skulle få vara med. Vi började med att gå ut i skogen bakom klubbstugan för att öva på "sitt" och "sitt kvar". Detta gick till på följande sätt, att Lyx skulle stå på min vänstra sida, gå i en båge och sätta sig bredvid mig. Sedan skulle hon stanna kvar medan jag tog ett steg fram. Lyx var jätteduktig trots ösregn och 13 andra vimsiga valpar. Ett problem var bara att hon lärde sig att hon fick godis om hon satt ner, så hon ville inte gå runt i en båge, utan snurrade ett varv sittandes för hon ville så gärna ha mina hemmagjorda frikadeller.

Läxan till nästa vecka blev att fortsätta öva på "sitt" och "stanna", men även en avslappningsövning och en kontaktövning.

Kontaktövning: 
Hundinstruktören tror inte på att skapa kontakt genom att använda händerna, därför att hunden då fokuserar på våra händer i stället för ansiktet. Övningen går till på följande sätt:

Jag ska sitta på marken med en godisbit i munnen med Lyx framför mig. När hon tittar på mig, ska jag spotta ut godisbiten. Detta ska upprepas 15-20 gånger innan nivån höjs, dvs. att jag reser mig steg för steg från marken. Tillslut kommer jag stå upp och spotta godisbitar till henne. När hon klarar det, ska övningen försvåras ytterligare, genom att Lyx ska titta på mig i ca 5 sekunder innan jag spottar. Tiden utökas och tillslut uppnås syftet med övningen, dvs. att Lyx aldrig vet när det ska ploppa ut en godisbit ur min mun och därför måste ha ständig koll på mig.

Jag tycker att instruktörens filosofi verkar väldigt vettig, känns bara dumt att gå runt med hundgodis i munnen.

söndag 28 augusti 2011

Dagen efter ...

Så här dagen efter utställningen, är Lyx fortfarande lite trött och seg men en härlig svamplockar runda i skogen gjorde susen. Nu ligger hon och vilar i tv-soffan med pappa och tittar på Formel 1.

lördag 27 augusti 2011

Showtime!

Då var dagen kommen för Lyx första utställning!
Lyx tillsammans med Maja, en annan fodervärds hund från kenneln Banksia.

Lyx supersöta syster Lola.


Gänget gaddade ihop.

Lyx tur, gick bra fast hon ville sätta sig ner hela tiden istället för att stå fint så att domarna kunde se hennes vinklar.

Domarens bedömning av Lyx:
" Feminint huvud, bra bett, ok öron, bra hals, bra kropp för åldern , ok vinklar, bra rörelser.
Ger ett lite lågställt intryck för dagen".

Nöjd med bedömningen men syster Lola vann över Lyx!

fredag 26 augusti 2011

Förberedningar inför utställning i Skurup

Då var det dags för Lyx första utställning, nämligen i Skurup. Förberedelserna är många; duschning, kloklippning, borstning och framförallt att få öronen att hänga på det klassiska Shetland Sheepdogs sättet. Därför har Lyx fått häftmassa i öronen som ska fungera som tyngder, nu är det bara att vänta och se om det hjälper. Det ska bli riktigt kul att ta med henne på utställning, dels för att hon ska få träffa sin syster "Lola" men även för att få en bedömning gjord och se om hon har vad som krävs.

Show me what you've got!

Shopping på nya Väla

Usch! Nya Väla är nästa för mycket, alldeles för stort. Dock var det nya Panduro på tok för underbart och jag kom hem med en hel del pyssel. Nu får vi se vad det blir av det!

tisdag 23 augusti 2011

Valpkurs


Idag var första tillfället på valpkursen. Lyx fick inte följa med, utan det var en träff för bara oss mattar och hussar. Det var väldigt intressant och jag tror att både jag och Lyx kommer ha stor nytta av kursen.

Fortsättning följer, om huruvida Lyx kommer bli klassens stjärna eller pajas, man vet aldrig med henne!

måndag 22 augusti 2011

"Tannalösa kärring!"


Nu har Lyx (vad vi märkt) tappat sina första tänder! Båda hörntänderna där nere är borta, därav "tannalösa kärring".

Dessutom har Lyx nyligen upptäckt nöjet, med att ligga och mysa under en filt i soffan :)

söndag 21 augusti 2011

Ännu en lyxig sjal


Idag blev jag färdig med Rebeckas sjal, som hon ska få som ett litet extra tack för all hjälp i sommar med passning av Lyx! Hoppas att hon blir glad och att den kommer väl till användning.

Fönster


Nu är allting äntligen på plats i mitt ny-fixade fönster; blommor, lampor, rullgardin och gardin! Om jag får säga det själv, så är jag rätt nöjd! ;)

lördag 20 augusti 2011

Sov lilla vän

Idag åkte jag och mamma en sväng till Ikea. Givetvis var ju Lyx också tvungen att få någonting och det blev ett gosedjur i form av en kanin som tydligen var väldigt mysig! Numera hoppar Lyx upp i soffan utan problem, och tog då med sig sin nya kanin som hon nu så sött ligger och sover på! :)

lördag 13 augusti 2011

Påskägg

Även Lyx har förstått glädjen av ett påskägg!

Garderoben

Nu är garderoben färdig tapetserad och klar, blev nöjd över resultatet!

söndag 7 augusti 2011

fredag 5 augusti 2011

Kuddar

Äntligen långledigt (tre dagar i alla fall)! Nu får jag tid till alla mina projekt till mitt rum. Idag har jag gjort en rullgardin i linnetyg och målat ytterligare lager på mina hyllplan. Bilder på det kommer när allt är färdigt.

Kuddarna på bilden färdigställde jag i veckan. Tyvärr ser man dem inte så bra på detta fotot, men en mysig bild ändå!