fredag 11 november 2011

Ståtlig kungakrona - tutorial

Beskrivningen hittade jag i tidningen "101 nya idéer"



Du behöver:
  • Najtråd (tjockare ståltråd)
  • Tunn, silverfärgad ståltråd.
  • Vit/grå ull (tovull).
  • Pärlor på metalltråd.
Gör såhär:
1. Gör först den nedre kransen, som utgör kronans stomme. Lägg najtråden 3-4 varv i en cirkel, vars omkrets är så stor som du vill ha kronan. Jag använde en ljusstake med 5 cm i diametern som mall. Linda ståltråden om kransen så att trådarna hålls på plats.
2. För de höga bågarna: Knipsa av najtråden i 3 st längder (dubbelt så långa som du vill ha kronan hög). Böj in en krok i båda ändarna och haka om kransen. Kläm ihop tråden och surra fast med ståltråd eller tejp. Fäst på så vis tre bågar korsade över varandra. Surra ihop bågarna på mitten där de korsar varandra.
3. Fårull: Lägg fluffigt med ull om kronans ståltrådsstomme och surra fast med tunn, fin ståltråd. Dekorera genom att linda en pärlströdd metalltråd löst över ullen.
    Tovull: Tova långa remsor och vira runt kronans stålstomme. För att fästa ullen, går det bra att tova lite     försiktigt med filtningsnålen, men akta fingrarna! Dekorera genom att linda en pärlströdd metalltråd löst över ullen.
4. När kronan är klädd, tryck till den längst upp på kullen, så att bågarna går ner i en mjuk svacka. Gör ett enkelt kors av ståltråd och fäst mitt uppe på kronan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar