lördag 4 augusti 2012

Ernst Kirchsteigers saft ...

Rund bricka från Klippans Yllefabrik.
Som det Ernst Kirchsteigers fan jag är, var jag så klart tvungen att prova receptet på svartvinbärsbladssaften från förra veckans avsnitt av "Sommar med Ernst". Efter fem dagars väntan har jag nu äntligen kunnat hälla upp saften på flaska och provsmakat. Enkel att göra, god att dricka och ett bra alternativ till flädersaft!


Recept - Saft på svartvinbärsblad:

Ingredienser:
1 l vatten
1 kg socker
1 pkt citronsyra
2 st citroner, skivad
1 l vinbärsblad

Gör så här:
1. Börja med att skiva citroner i ca ½ cm skivor.
2. Varva den skivade citronen med vinbärsbladen i en stor och väl rengjord glasburk eller tillbringare.
3. Ta en stor kastrull, häll i vattnet, sockret och citronsyran.
4. Koka upp under omrörning tills allt smält ihop.
5. Häll sedan över vattenblandningen i glasburken. Detta ska stå i ett svalt utrymme i 5 dagar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar