Bakade en lyxig fika, bestående av "Bottans snabba bärkaka" och "katalanska maränger". Båda recepten kommer såklart från Leila Lindholms bok "A piece of cake".
Bottans snabba bärkaka:
125 g smör
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
2 dl färska eller frysta bär
1 msk vetemjöl
1). Sätt ugnen på 175 grader.
2). Koka upp smör och strösocker och låt det puttra på svag värme i någon minut. Låt svalna.
3). Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, och rör ner det i kastrullen. Tillsätt ägget.
4). Häll smeten i en smord och bröad kakform (med löstagbar kant, diameter 22-24 cm)
5). Rulla bären i vetemjölet, skaka bort överflödigt mjöl och strö dem över kakan.
6). Grädda kakan gyllene i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar